Gepubliceerde pagina aanpassen met DIVI

Ben je tevreden met je (DIVI) website en heb je geen behoefte aan grote veranderingen? Maar zie je iets op een pagina* wat beter kan? Of je wilt bijvoorbeeld een nieuw element toevoegen aan je pagina?

Als je gebruik maakt van DIVI is er een snelle manier om een pagina aan te vullen of te veranderen, zonder dat jouw bezoeker er eigenlijk iets van merkt. En zonder dat je een nieuwe pagina moet koppelen aan je menu of nieuwe links moet instellen.

HOE DAN?

Door gebruik te maken van de draagbaarheidsfunctie in DIVI.

HOE HET WERKT

  • Je maakt een nieuwe pagina aan en geeft aan dat je wilt bouwen aan de voorkant. DIVI vraagt dan of je een bestaande pagina wilt klonen. Je kiest de pagina die je wilt veranderen/aanvullen. Geef een dummynaam aan deze nieuwe pagina en sla op als concept.
  • Je gaat op je gemak alles veranderen/aanvullen, apparaat-vriendelijk maken, net zolang tot je tevreden bent.
  • Klik “Draagbaarheid” aan zoals in de afbeelding weergegeven en type de dummy paginanaam in. Klik dan “Divi Builder-layout exporteren” (de blauwe balk) aan. Er opent zich een scherm met je bestandslocaties. Sla het document op als .json file in de door jou gekozen map op je computer.
  • Open nu de originele pagina die je wilt vervangen en schakel de Visual Builder in. Klik “Draagbaarheid” aan. Je klikt nu op “Importeren” (rechtsboven). Vink “Bestaande inhoud overschrijven” aan (voor de zekerheid kun je “Download back-up voor het importeren” ook nog aanvinken). Bij “Kies bestand” haal je de eerder opgeslagen .json file op uit je bestanden op je computer. Klik nu “Divi Builder-layout importeren” aan (blauwe balk). 
  • Binnen een paar minuten wordt de bestaande inhoud op je pagina vervangen door de nieuwe inhoud. Je hoeft daarna alleen nog op te slaan en de Visual Builder te verlaten.

* Voor pagina kun je natuurlijk ook bericht lezen

MEER OVER DRAAGBAARHEID

Meer over draagbaarheid (portability) vind je bijvoorbeeld in deze tutorials van Elegant Themes.

Importing & Exporting Divi Builder Layouts & Library Collections 

How to Use Divi’s Theme Builder Portability (Import & Export) Features